Frukost runt om i världen

Frukost äts överallt och kan se väldigt olika ut beroende på var man befinner sig. På bilden ovan finns några typiska frukostar från länder runt om i världen, och här nedan finns beskrivningarna till dem:
England - Mycket bönor, korv, bacon, ägg, svamp och rostat bröd.
Italien - Cappuccino och giffel.
Island - Havregryn, serverat med brunt socker och några russin eller nötter ovanpå.
Cuba - Sötat kaffe med mjölk och en nypa salt i. Det unika kubanska brödet är rostat, smörat och skuret i längder för att kunna doppas.
Malaysia - En varm skål "mee", bestående av nudlar blandade med ägg, grönsaker och kryddor.
Filippinerna - Mycket lokala frukter där mango är populärt, även ris och korven "longganisa".
Iran - Någon form av naanbröd med smör och sylt. Det är också vanligt med "halim", en blandning av vete, kanel, smör och socker som kokats med strimlat kött i stora krukor.
USA - Hemmagjorda, tjocka pannkakor med exempelvis sirap och blåbär.
Danmark - Rågbröd, ostar, salami, skinka, paté, honung och sylt.
/Linda
Kommentarer
Trackback