Husmansveckan - Raggmunkar

2012-02-07 @ 11:00:00




♥ Vispa ihop salt, mjöl och lite av mjölken till en jämn smet

♥ Tillsätt därefter resten av mjölken och ägget

♥ Skala potatisarna och riv potatisen grovt, ett tips är att göra det direkt i bunken!

♥ Stek sidfläsket i lite smör tills det får en fin färg



♥ Smeta ut någon dl av raggmunkssmeten och stek till du får den där gyllenbruna färgen




♥ Servera raggmunkarna tillsammans med sidfläsket och lingonsylt!

Klart!



Till min stora förvåning var raggmunkarna trots allt inte alls speciellt svåra att göra och lång tid tog det inte heller. Det som var lite svårt var att riva potatisen utan att samtidigt strimla fingrarna men efter första potatisen kom man dock in i det. Sedan skulle jag även vilja tillägga att vi hade 600 g sidfläsk men tyckte nästan att det var för lite... Så om ni är mer än fyra personer rekommenderar jag er att köpa mer än 600 g! I övrigt vill jag bara passa på att varna för att sidfläsken bränns himla snabbt, som ni kanske kan se på bilden ovan... Gott var det ändå och annars har jag inte så mycket att tillägga utan jag vill bara önska er en smaklig måltid!

/Evelina

Kommentarer
Postat av: Anonym

sidfläsk är bättre än syre

2012-03-10 @ 11:30:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0