Helgspecial - Violas chokladsås och kolasås i micron
(Bilden gör inte såserna rättvisa)
Chokladsåsen
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl grädde
1 dl sirap
1 msk vaniljsocker
50 g margarin
♥ Blanda de torra ingredienserna i en kastrull, så att eventuella klumpar i kakaopulvret smulas sönder
♥ Rör ner grädde, sirap och smör.
♥ Koka slutligen upp, men rör så att den inte bränns, och låt puttra i 3-5 minuter. Beroende på önskad tjocklek
Det här är den perfekta efterrätten efter den där extra goda lördagsmiddagen, den är supergod och superenkel att göra. Receptet är ju också väldigt enkelt att komma ihåg, en deciliter av allt ungefär. Den går dessutom jättebra att placera i kylskåpet om det mot förmodan skulle bli någon över för att sedan plockas fram och ätas framför melodifestivalen. Av någon mystisk anledning brukar den inte stanna kvar så länge dock..
Kolasåsen
½ dl socker
1½ dl grädde
50 g smör
½ dl sirap
1 tsk vaniljsocker (man kan byta ut hälften av vaniljsockret mot ingefära om man vill)
♥ Blanda alla ingredienser i en skål som är mikrovågstålig
♥ Kör i micron på 750W i 4 minuter
♥ Rör om
♥ Kör sedan i 8 minuter på 350W
♥ Rör om en gång till, men var försiktig då det kan bubbla upp
Den här såsen är om möjligt ännu enklare och trots att jag är väldigt svag för chokladsås är den här inte långt ifrån förstaplatsen på min topplista över goda såser (kan tipsa alla att göra en sån lista, superbra att ha). Även här gäller det att micra längre om man föredrar en tjockare sås. Lycka till och ha en trevlig kväll!
/Saga
Kommentarer
Trackback