Michelinguiden
Michelinguiden är allmänt känt inom matvärlden. Det anses som väldigt fint att bli utsedd med stjärnor av denna gudie som har sin grund i däcktillverkaren Michelin. Michelinguiden syftar till ett antal böcker med namnet Guide Michelin, som innehåller olika rekommendationer och betygsättningar av olika riktigt bra restauranger och hotell världen över. Det anses vara en väldigt stor bedrift att komma med i guiden och det är långt ifrån alla som har chansen på en sådan stjärna. Dessa guider eller böcker finns på olika språk och för olika geografiska områden, men är uppbyggda på ungefär samma sätt. Om du inte visste vad Michelinguiden var innan, så hoppas jag att du fått någorlunda kläm på det nu.
Om man ska förklara stjärnorna på något förenklat sätt kan det se ut ungefär så här:
Om man ska förklara stjärnorna på något förenklat sätt kan det se ut ungefär så här:
- En stjärna - En väldigt bra restaurang inom sin kategori med hög klass.
- Två stjärnor - En utomordentligt bra restaurang med matlagning i riktigt hög klass. Värt en omväg!
- Tre stjärnor - En restaurang med exceptionellt bra kök, som helt klart är värt en helt egen resa.
Om ni tänker på att det är en däcktillverkare som även delar ut dessa stjärnor kan ni ju förstå av betydelsen av stjärnorna vad tanken var från början, alltså lite extra smygreklam.
Bilder: google.se
Kommentarer
Trackback