Studentvecka - Falukorv Provencale
(För 4 portioner)
Ingredienser:
600 gram falukorv
500 gram potatis
3 st tomater
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 dl mellangrädde
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Gör såhär:
♥ Sätt ugnen på 225 grader
♥ Skala potatis
♥ Skiva falukorv i ½ cm tjocka skivor
♥ Dela potatis och tomat i lika stora skivor
♥ Varva korv, potatis och tomat i en ugnsform
♥ Pressa eller hacka vitlök fint
♥ Blanda ihop resten av ingredienserna med vitlöken
♥ Häll över gratängen och toppa med riven ost
♥ Grädda mitt i ugnen i 40 minuter
Ett litet tips: Gratängen är färdig när potatisen är mjuk, så känn efter med en vass kniv!
Denna rätt är god till vardags och väldigt lätt att tillaga. Åt detta väldigt ofta i början av ettan av gymnasiet när jag var nyinflyttad i min lägenhet. Lätta instruktioner vilket gör att man i princip kan receptet utantill och hur man ska göra efter en gångs lagande :) Tycker alltid att det roligaste är att pussla ihop mönstret i rätten, alltså korven, potatisen och tomaterna, haha. Enligt mina beräkningar kostar denna rätt ca 12 kr/person vilket är billigt och passar perfekt som middag för en student!
/Elin