Studentvecka - Piroger
Gör så här:
♥ Tina upp smördegsplattorna och sätt ugnen på 225°C.
♥ Strimla skinka och champinjoner och stek sedan detta i smör.
♥ Tillsätt salt och peppar.
♥ Platta till och forma smördegsplattorna. Bred chilisås på ena halvan.
♥ Fördela skink- och svampblandningen tillsammans med riven ost.
♥ Vik över den tomma änden och tryck ihop kanterna med en gaffel.
♥ Pensla med ägg.
♥ Grädda i ugnen i 10 minuter.
Piroger är perfekta att göra stora satser av och frysa in i matlådor. Det går bra att äta dem kalla och de är dessutom väldigt billiga att göra! I det här receptet har jag använt mig av skinka, champinjoner och ost, men det går lika bra att fylla dem med exempelvis köttfärs. Servera gärna med en god sallad!
/Linda
Kommentarer
Trackback