Helgspecial - Vit kladdkaka
Gör såhär:
♥ Sätt ugnen på 175°C.
♥ Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull
♥ Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
♥ Vispa ägg och socker poröst.
♥ Rör i choklad och mjöl och ev konjak om det önskas vara med. (vi gjorde utan)
♥ Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diametern.
♥ Grädda nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen
Glasyren:
♥ Hacka chokladen
♥ Koka upp grädden och ta från värmen och tillsätt sedan chokladen och rör om till att den smälter.
♥ Låt glasyren halv-stelna i ca 5 minuter i kylen
♥ Bred på glasyren på kakan och låt den stelna i kylen
♥ Sikta över florsocker och servera med bär och grädde/glass
Denna delikata kladdkaka bakade jag tillsammans med Frida vilket gjorde själva upplevelsen mycket roligare. Den var sjukt god och väldig söt så det passade väldigt bra med bär till. Den har inte alls samma smak som chokladkladdkakan eftersom denna är av vit choklad och smord med glasyr vilket chokladkladdkakan inte har. Efter snickerskakorna är denna min nya favorit!!! PRÖVA PRÖVA PRÖVA!! :)
/Elin
Kommentarer
Trackback