Pajvecka - Äppelpaj

2012-02-20 @ 12:00:00








Gör så här:

♥ Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i en ugnsfast form

♥ Strö över kanel och socker

♥ Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke och häll detta över äppelskivorna

♥ Hyvla smör med en osthyvel till tunnga skivor som täcker mjölblandningen

♥ Grädda äppelpajen i ca 20 minuter i 225 °C tills det blivit en fin färg och en knäckig yta på pajen

♥ Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Älskar att denna utsökta efterrätt är enkel, lätt att tillaga och är enligt mig den godaste efterrättspajen! När den inte tar timmar att laga så blir det lätt att man hamnar i äppelpajsträsket, det vill säga - man tillagar den om och om igen. Risken är att man blir less men det har dock aldrig hänt mig så galen i äpplen som jag är. När det gäller efterrättspajer i stort så finns det ett stort urval så om man hamnar i träsket finns det andra godbitar som väntar!

Denna rätt får 5/5 toasters!

/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0