De bästa ställena att resa till som vegetarian är...

2012-02-02 @ 18:00:00
http://www.affarsresenaren.se/bild.asp?image_id=5407

... 1. På första plats kommer givetvis det vegetariska landet Indien. I Indien finns det nämligen mer vegetarianer än vad det gör i resten av världen sammanlagt och där anses vegetarisk kost vara det normala, mest tack vare deras religion Hinduism. När det kommer till exempelvis restauranger står det ingenting på de som har vegetarisk mat, de som dock serverar t.ex. kött har skylten "non-veggie" utanför sig. Därför kan man garanterat säga att är man vegetarian är det som att komma till himmelriket i matväg när man kommer till Indien!

http://1.bp.blogspot.com/-Rm8VJea8e-s/TxrWG7A7jRI/AAAAAAAADCw/4Yo1GR01Q_w/s1600/London.jpg

2. På plats nummer två kommer västeuropa, däribland Belgien som faktiskt har en vegetarisk dag i veckan jämfört med vi i Sverige som endast har den en gång om året. Även London anses vara ett bra resemål för vegetarianer även om britternas mat i allmänhet ofta är väldigt flottig finns det trots allt mer mat än så, i och med deras mångfald i kulturen har även maten blivit otroligt varierad.

http://riktigathailand.se/wp-content/themes/thesis_18/custom/rotator/1.jpg

3. Thailand är som bekant ett mycket populärt resemål för svenskar och många andra, där är det inte heller något problem att få massvis med grönsaker istället för en köttbit. Något som kan vara bra även för den som inte är vegetarian, i Thailand där det är varmt dygnet runt kanske grönsakerna känns betydligt mer svalkande och fräscht i jämförelse med en köttbit.

http://www.backpacking.se/grfx/NewsPictures/israel1.jpg

4. Israel kommer på fjärde plats eftersom de, precis som i Indien och många andra ställen, har en strikt vegetarisk kost i och med deras religion. Många av deras restauranger serverar koshermat(tillåtet och godkänd mat efter deras religiösa krav) vilket innebär att varken gris eller skaldjur finns på menyn.

http://www.newyorkproperties.co.uk/wp-content/themes/thesis_16/custom/rotator/NYTimeSq.jpg

5. På femte plats kommer, något förvånande, USA! Det är främst i storstäderna som ungdomar och andra hälsofreaks har slutat äta kött så därför finns det numera många alternativ för den som vill äta vegetariskt. Alltså, trots att det är deras stora flottiga hamburgare och fettiga steker som är deras nationalrätt finns det trots allt ett flertal restauranger som är inriktade på det vegetariska och ekologiska vilket trots allt gör USA till ett bra resemål, även för den vegetariske.

/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0