Frukost runt om i världen

2012-02-13 @ 18:00:00


Frukost äts överallt och kan se väldigt olika ut beroende på var man befinner sig. På bilden ovan finns några typiska frukostar från länder runt om i världen, och här nedan finns beskrivningarna till dem:

England - Mycket bönor, korv, bacon, ägg, svamp och rostat bröd.

Italien - Cappuccino och giffel.

Island - Havregryn, serverat med brunt socker och några russin eller nötter ovanpå.

Cuba - Sötat kaffe med mjölk och en nypa salt i. Det unika kubanska brödet är rostat, smörat och skuret i längder för att kunna doppas.

Malaysia - En varm skål "mee", bestående av nudlar blandade med ägg, grönsaker och kryddor.

Filippinerna -
Mycket lokala frukter där mango är populärt, även ris och korven "longganisa". 

Iran -
Någon form av naanbröd med smör och sylt. Det är också vanligt med "halim", en blandning av vete, kanel, smör och socker som kokats med strimlat kött i stora krukor.

USA - Hemmagjorda, tjocka pannkakor med exempelvis sirap och blåbär.

Danmark - Rågbröd, ostar, salami, skinka, paté, honung och sylt.

/Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0