Frukostvecka - American pancakes

2012-02-17 @ 08:00:00

Ca 5-6 st pannkakor

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 tsk socker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
3 dl mjölk
4,5 tsk smält smör


♥ Rör om bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl, socker och salt i en bunke eller skål.

 

♥ Vispa därefter ägg och tillsätt sedan mjölk och smör under fortsatt vispning.

 

♥ Därefter häller du över de torra ingredienserna till bunken med de blöta och rör om lätt med exempelvis en gaffel.  (Undvik att vispa smeten)

 

♥ Sedan smälter du smör i en stekpanna med ganska hög temperatur och klickar ut en del av smeten. Den är ganska tjock så att du kan klicka ut smeten med hjälp av en sked och forma pannkakan som du vill ha den. Du bestämmer då även själv hur stor pannkaka du vill göra, men att tänka på är att de är väldigt mättande att äta, då de blir så pass tjocka.

 

♥ Stek pannkakan tills att det börjar bubbla på ovansidan. Vänd sedan och stek så att de får en gyllenbrun färg. Dessa brukar kunna bli lite drygt en halv centimeter höga.

 

♥ Om man vill kan man ha bacon, lönnsirap, sylt, smör, socker, glass eller grädde till pannkakorna.

 Tips! Lönnsirap är väldigt dyrt att köpa, men på många större affärer finns det att köpa något som kallas ”Pancake Syrup” som ett alternativ till lönnsirapen och som är betydligt mycket billigare.


Jag skulle vilja rekommendera att man äter detta på helgen som en eventuell frukost/lunch då det är väldigt mättande. Jag själv orkade inte mer än en  pannkaka till frukost, men självklart det individuellt hur mycket man orkar. Något annat som även tål att nämnas är att om man vill göra en nyttigare variant kan man byta ut hälften av vetemjölet mot fullkornsvetemjöl. Supergoda blev pannkakorna!

/Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0