Helgspecial - Fryst halloncheesecake

2012-02-05 @ 15:00:00


Ingredienser (12 st):

15 digestivekex
75 g smör eller margarin
2 msk socker

Fyllning:
200 g färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hallon
2 dl vispgrädde

Garnera med:
Hallon
Blåbär
Citronmeliss

Gör så här:

♥ Krossa digestivekexen till smulor och blanda med smält smör och socker. (Tips är, om man är utan mortel, att lägga kexen i dubbla plastpåsar och mosa dem för hand.)

♥ Fördela smulorna i 12 muffinspappformar och platta till så att det blir en fast botten. Om man har tillgång till en muffinsplåt kan det vara smart att använda, annars går det bra utan också.

♥ Till fyllningen: Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör i hallonen. Vispa grädden och vänd ner i smeten.

♥ Fördela fyllningen i formarna och låt stå i frysen i 4 timmar. Garnera med hallon, blåbär och citronmeliss.

De här bakelserna var nya för mig och därför roliga att prova på. Det gick smidigt och relativt snabbt att få ihop själva kakan, det enda som egentligen tog tid var att de skulle stelna i frysen så länge. Cheesecake går som vanligt också att göra i en storm form så att det liknar mer en tårta, men dessa blir väldigt söta i sina muffinsformar och man kan "pynta" dem lite hur man vill. Såklart blir de också väldigt goda! Det enda jag skulle kunna klaga på är att de lätt blir för kalla/hårda när man tagit ut dem ur frysen, samtidigt som man inte får vänta för länge så att de blir mjuka och smälter. Det gäller alltså att äta dem i rätt tidpunkt! Hur som helst är det helt klart en bra efterrätt och något fint att bjuda på till gästerna, så har ni inte provat på cheesecake förut, testa det här!

/Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0