Helgspecial - Chokladmousse

2012-02-11 @ 10:00:00
Vit & Mörk chokladmousse


4-6 personer (Beroende på hur stora glas man använder sig av.)

Mörk chokladmousse


Ingredienser:

200 g mörk choklad (Du väljer själv om du vill använda dig av 70% choklad eller mörk blockchoklad. Båda fungerar.)
6 dl vispgrädde
3 st äggulor

♥ Gör ett vattenbad där du smälter den mörka chokladen.



♥ Samtidigt som den ligger och smälter vispar du grädden tills att den blir fluffig.

♥ När chokladen är helt smält blandar du i äggulorna och rör om.

♥ Häll över choklad- och ägguleblandningen till grädden och rör om försiktigt.



♥ Klicka ned chokladmoussen i fina serveringsglas.

♥ Ställ sedan in i kylen och låt stå ett bra tag. (Minst en timme.)

♥ Dekorera gärna med bär, riven vitchoklad och noblesse.



Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

Ingredienser:

Moussen:
4 dl vispgrädde
250 g vit choklad
2 st ägg

Limemarinad:
2 st lime
3 msk flytande honung
jordgubbar

Gör moussen så här:

♥ Smält 200 gram av den vita chokladen i ett vattenbad. 50 gram av chokladen river du i en skål.



♥ Vispa samtidigt grädden tills att den blir fluffig.

♥ Vispa upp äggen i en annan bunke tills att det blir en luftig smet.

♥ Tillsätt den smälta chokladen till äggen och rör om.

♥ Därefter blandar du samman choklad och äggblandningen och den rivna vita chokladen med grädden och rör om försiktigt.

♥ När detta blivit en slät och fin smet, häller du över den i fina serveringsglas. Låt stå i kylen minst en timme, men gärna längre.

Gör limemarinaden till jordgubbarna så här:

♥ Riv limeskalet, men komihåg att spara lite limeskal vid sidan av om du vill använda detta som dekoration på den färdiga moussen.

♥ Pressa sedan saften ur limen och blanda detta med limeskalet och honungen. Rör om!

♥ Skär upp jordgubbarna och lägg dessa i marinaden. Ställ in i kylen och låt stå i minst 30 minuter, men gärna längre.



♥  Ta upp jordgubbarna från marinaden, så att de inte är så blöta  och lägg sedan dem på moussen. Därefter kan du lägga på lite riven lime och dekorera noblesse.





Detta är en väldigt god efterätt som är både enkel och smidig att göra. Dessutom går det att dekorrera moussen väldigt fint. Det är verkligen något jag rekommenderar er att göra!

/Frida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0