Pajvecka - Ost och skinkpaj med ädelost

2012-02-24 @ 12:00:00



♥ Baka ihop ingredienserna till pajskalet

♥ Tryck sedan ut degen i en pajform, hela vägen upp på kanterna och tryck fast med en gaffel runt kanten

♥ Sätt in skalet i ugnen på 200° i 10 minuter och ta sedan ut det för att lägga till fyllningen..




♥ Hacka skinkan i små bitar och strössla sedan i botten av pajskalet

♥ Vispa ihop äggen och mjölken/grädden

♥ Rör därefter i den rivna osten och ädelosten som du kan bryta i små bitar

♥ Smaksätt med lite salt och svartpeppar

♥ Ös sedan fyllningen i pajformen och stoppa den i ugnen i ytterligare 35 minuter tills att smeten stelnat och pajen fått en fin färg



Den ädelost jag valde gav ganska mycket smak, men vill man ha lite mildare kan man självklart ta det. Man kan ju ta vilken ädelost som helst, men mamma sa att det viktigaste var att den har ett fint namn.. Tycker dock att det blev väldigt gott med den här, av det jag lagat på bloggen är detta min favorit hittills. Rekommenderas alltså varmt!

/Saga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0