Tips - Svenska miljömärken

2012-02-28 @ 18:00:00
http://4.bp.blogspot.com/_yGh21b5pAJk/Sw5dzy9cgBI/AAAAAAAAA6o/-hs1Gu1g6b0/s1600/Krav.jpg

Krav-märkt
är förmodligen en av de mer kända svenska miljömärkena, de kämpar för att det ska bli mer ekologisk odling, djuren ska ha det bra, den goda hälsan och för att förhållandena för de som framställer varorna ska vara bra. De varor som blivit certifierade med krav-märket kan man med andra ord köpa med gott samvete!

http://sommarbloggen2010.files.wordpress.com/2010/06/svanen_pms_347_vitbak.jpg

Om en produkt är märkt med miljömärket Svanen visar det att produkten är granskad i hela produktionsledet, allt från produktion→avfall och att miljön påverkas så lite som möjligt under själva produktionen, att människors hälsa inte påverkas till det negativa och att kvalitén är bra på produkten.

http://oresundskraft.se/upload/FJV/Bra%20Milj%C3%B6val%20logo.jpg

Bra miljöval har skapats av naturskyddsföreningen och för att en produkt ska vara just ett bra miljöval ska den uppfylla de krav som naturskyddsföreningen ställer. Mer detaljerat om det kan ni läsa här. Värt att nämna är också att märkningen alltid görs på enskilda produkter, inte ett helt företag.

Så, det var en del av de svenska miljömärkena! Det finns givetvis en hel drös med miljömärken, de jag har valt att ta upp är de miljömärken som finns för livsmedel. Det finns många miljömärken för olika textiler, t.ex. Demeter, det finns även miljömärken för olika blommor; "Svensk Sigill".

Med andra ord skulle man kunna säga att vill man vara miljövänlig finns det väldigt många alternativ att välja bland, att det kostar någon krona extra är dock upp till var och en att själva bestämma om det är värt eller ej.

/Evelina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0