Helgspecial - Pizzabullar

2012-02-18 @ 12:00:00




Pizzadegen:

♥ Sätt ugnen på 225°

♥ Smula jästen i en bunke



♥ Smält smör och tillsätt sedan mjölk tills det blir fingervarmt, alternativt 37°

♥ Rör ner smöret och mjölken i bunken och rör försiktigt tills jästen löser upp sig

♥ Tillsätt mjöl, salt och bakpulver, arbeta degen smidig

♥ Låt den jäsa ca 30 minuter



Pizzasåsen:

♥ Hacka vitlöken och gullöken och fräs den tillsammans med lite margarin/olja

♥ Tillsätt därefter resterande ingredienser och koka cirka 10 minuter



Efter 30 minuters jäsning av degen...........


♥ Dela upp degen i förslagsvis 2 delar och kavla sedan ut de till två rektanglar

♥ Bred ut pizzasåsen över degen



♥ Tillsätt fyllningen som för min del var riven ost och skinka, det går givetvis att tillsätta nästan vad som helst! Exempelvis salami, ananas etc.



♥ Rulla sedan ihop degen och skär den i bitar, ca 1-2 cm tjocka



♥ Lägg dem på bakplåtspapper och krydda med lite oregano



♥ Sätt in plåten i ugnen ca 10-15 minuter

Klart!



Dessa små pizzabullar var tyvärr inte speciellt fagra men ack så goda var de ändå! De var inte heller speciellt avancerade att göra men det tog ändå tid att göra med jäsningen, ugnen, pizzasåsen osv. Inräknat. Såhär i efterhand anser jag ändå att det var värt mödan, förutom att de är gudomligt goda som nybakta är de även väldigt lätta att frysa in och ta fram som ett lite matigare mellanmål, lunch etc. De passar helt enkelt till allt möjligt och personligen föredrar jag att äta dem tillsammans med lite sallad och tzatziki, recept tzatziki kan du hitta här!

Lycka till!

/Evelina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0