Vegvecka - Grekisk paj

2012-01-30 @ 11:11:25


Ingredienser:

Pajbotten:
1 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
3 tsk vatten
1 krm salt


Fyllning:
2 st röda lökar
1 Zucchini
3 st vitlöksklyftor
2 st tomater
150 g fetaost
5 dl gräddfil
ca 100 g soltorkade tomater
ca 100 g kärnfria svarta oliver
rosmarin
timjan
riven ost



♥ Blanda smör, mjölet och saltet i en bunke. Tillsätt även vattnet och knåda till en jämn deg.

♥ Tryck ut degen i en pajform, nagga och ställ in den i ugnen i cirka 10 min i 225 ºC.



♥ Hacka zucchini och rödlöken och fräs sedan detta i olivolja och den pressade vitlöken.

♥ Lägg i romarin och timjan och fräs en stund till.



♥ Häll över grönsakerna i pajformen.

♥ Skär upp tomaterna och fetaosten och lägg detta på zucchinin och rödlöken.



♥ Häll över gräddfilen så att den täcker hela pajen och dela oliverna i två. Om du vill kan du även dela de soltorkadetomaterna så att de blir mindre bitar och täcker hela pajen.

♥ Tryck sedan ned oliverna och de soltorkade tomaterna en bit i gräddfilen och strö över lite ost.



♥ Grädda pajen i mitten av ugnen i 225 ºC. Pajen ska vara inne i cirka 25 minuter eller tills att den har fått en ljusbrun fin färg.

♥ Dekorera gärna på ruccolablad.



Detta är en väldigt enkel och god paj att göra. Det behövs verkligen inget kött till, utan det är precis lika gott med bara grönsaker. Serveras gärna med en stor fresh sallad och vitlöksbröd. Smaklig måltid!


/Frida

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Gjorde pajen ikväll och den var supergod! Oliver och soltorkade tomater blev pricken över i:et. Tack för ett bra recept! :-)

2012-02-08 @ 19:13:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0