Helgspecial - Blåbärsglass

2012-03-03 @ 16:00:00


Gör så här:

♥ Om du använder frysta blåbär, låt dem ligga framme en stund så att de får tina.

♥ Vispa ägg, vaniljsocker och florsocker.

♥ Tillsätt blåbären och vispa så att de mosas och smeten blir blå.

♥ Vispa grädden och rör sedan ner den i blåbärssmeten.

♥ Häll smeten i en form och ställ in den i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla blåbär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys därefter ytterliggare minst 2 timmar.

Det här var första gången jag gjorde egen glass och det blev riktigt gott! Den gick väldigt fort och lätt att göra, det enda som egentligen tar tid är att låta den frysa. Självklart kan man byta ut blåbären mot vilka bär man vill, exempelvis hallon. Mängden bär och hur väl man vill att de ska mosas är också en smaksak. Ett tips är att ställa fram glassen ungefär en halvtimme innan servering, eller låta den stå ca 2 timmar i kylskåp. Sedan är det bara att äta och njuta!

/Linda

Kommentarer
Postat av: emmy

ser gott ut!:) synd att jag lätt får ilningar i tänderna av glass

2012-03-10 @ 11:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0