Helgspecial - Pizza

2012-03-17 @ 12:00:00


Pizzabotten

25 g jäst
2½ dl vatten
1 tsk salt
2 tsk olja
6½ dl mjöl


♥ Smula ner jästen i det ljumna vattnet och rör om tills att den lösts

♥ Tillsätt olja, salt och vetemjöl

♥ Baka ihop till en smidig deg

♥ Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter

♥ Kavla degen tunn på en smörad plåt



Tomatsås

♥ Hacka tre vitlöksklyftor

♥Finhacka en halv gul lök

♥ Fräs i lite olja tills löken är mjuk

♥ Rör ner 500 gram finkrossade tomater (passerade tomater går också bra) och en matsked tomatpuré

♥ Smaksätt med salt, socker eller en tesked honung och om man tycker att det är gott eventuellt lite basilika eller pizzakrydda

Blir det någon tomatsås över går den jättebra att äta till pasta. För mig räckte det här receptet till två stora pizzor.



Nu till det roliga, toppingen! Här går det jättebra att ta lite vad som helst som man tycker är gott. Jag tycker att det viktigaste att ha med är mozarella, den gör pizzan så härligt krämig. Annars tog jag lite oliver, soltorkade tomater, ruccolasallad, chilisalami och givetvis skinka och riven gratängost. Sedan är det bara in med pizzan i ugnen på 250° i ca femton minuter, tills den fått en fin färg. Lycka till!

/Saga




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0