Internationell vecka - Paella

2012-03-14 @ 12:00:00
Paella är en spansk maträtt, som dessutom är en nationalrätt i landet. Basen i denna maträtt är alltid saffransris, men i övrigt kan det skilja sig på vilka ingredienser man använder sig av i de olika regionerna. Exempel på ingredienser kan vara kyckling, räkor, musslor, lök, vitlök, olika skaldjur, bläckfisk, chirizo, ärtor och liknande. Här nedan kommer min version av paella som blev underbart god. Lycka till!



Gör så här:

♥ Koka blåmusslorna i cirka 7 minuter.

♥ Stycka upp kycklingen, hacka lök och paprika och låt detta brynas lite lätt. Pressa i vitlöken.

♥ Tillsätt riset och bryn lätt tills att det har blivit glansigt. Tillsätt vinet och ärtorna och låt koka några minuter. Behövs det så går det bra att även tillsätta lite vatten i.

♥ Häll i buljong, krossade tomater, saffran, paprikapulver och chilikrydda. Smaka av och tillsätt därefter flingsalt och svartpeppar. Låt sjuda 20-30 minuter med lock.

♥ När det återstår cirka 5 minuter av den totala kokningstiden kan du tillsätta räkorna och musslorna.

♥ Dekorera fint med röda mangoldblad och tomater.

Tips! Det var väldigt gott med vitlöksbröd och tzatziki till. Går även utmärkt att ha en citronskiva till om man vill ha den lite syrligare.



/Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0