Studentvecka - Purjolökslåda

2012-03-06 @ 12:00:00

5-6 personer


Gör så här:

♥ Tärna kasslern till små bitar.

♥ Snitta purjolöken och skölj väl, så att du får bort all jord. Skiva den sedan i mindre bitar.

♥ Koka upp saltat vatten och häll i purjolöken. Låt koka tills att purjolöken blivit mjuk.

♥ Bryn kasslern.

♥ Gör en stuvning på smör, mjölk och mjöl. Salta godtyckligt med örtsalt och koka upp stuvningen så att den tjocknar.

♥ Häll ner kassler och lite riven ost i stuvningen och rör om.

♥ Sila purjolöken, strö över den i en eldfast form och häll över stuvningen.

♥ Strö över riven ost och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter eller till att det fått en fin färg.

Servera gärna med tunnbröd och lite sallad. Smaklig måltid!


Det här är en väldigt enkelt och god maträtt att göra. Min mormor, som i sin tur fick denna maträtt av hennes mamma, brukar alltid göra purjolökslådan till mig och den har verkligen varit en stor favorit ända sedan jag var liten. Tyvärr fanns det inget klart recept, utan jag har gjort som mormor brukar göra och därefter skrivit ned hur mycket som behövdes av var och en av ingredienserna. Den här maträtten är inte speciellt dyr att göra och den går rätt fort också. Dessutom kan man väl säga att den är rätt nyttig också i och med att den består av så pass mycket purjolök och lämpar sig därför till en sorts studentmat. Många stundeter tycker att det är jobbigt att stå och laga massor med mat, men en sådan här rätt går utmärkt att göra upp för några personer och sedan frysa ned i matlådor som sedan går att plocka fram vid ett senare tillfälle, vilket underlättar när man har mycket plugg. Det är ett hett tips!

/Frida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0