What's cooking?
Studentvecka - Piroger


Gör så här:

♥ Tina upp smördegsplattorna och sätt ugnen på 225°C.

♥ Strimla skinka och champinjoner och stek sedan detta i smör.

♥ Tillsätt salt och peppar.

♥ Platta till och forma smördegsplattorna. Bred chilisås på ena halvan.

♥ Fördela skink- och svampblandningen tillsammans med riven ost.

♥ Vik över den tomma änden och tryck ihop kanterna med en gaffel.

♥ Pensla med ägg.

♥ Grädda i ugnen i 10 minuter.

Piroger är perfekta att göra stora satser av och frysa in i matlådor. Det går bra att äta dem kalla och de är dessutom väldigt billiga att göra! I det här receptet har jag använt mig av skinka, champinjoner och ost, men det går lika bra att fylla dem med exempelvis köttfärs. Servera gärna med en god sallad!

/Linda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress