Studentvecka - Våfflor

2012-03-07 @ 11:05:43


♥ 100 g smält margarin

♥ 4 dl vetemjöl

♥ ½ tsk salt

♥ 1 tsk bakpulver

♥ 5 dl mjölk

♥ 2 ägg

♥ 1 havregrynsgröt

Jag brukar göra gröten på 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt på två minuter och femton sekunder i mikron. Du rör sedan ihop den med resten av ingredienserna och öser lagom mycket smet i våffeljärnet, ca 1½ dl/våffla. Det här receptet ger ungefär 8-10 våfflor. Våfflor är i mina ögon egentligen en sommarrätt, men den här tiden på året kan man behöva lura sig själv att sommaren snart är här. Lycka till!
/Saga


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0